Excuse me, have you seen my hydrogen bomb?

I 50erne udgjorde Boeing B-47 Stratojet bombemaskine rygraden i U.S. Air Force’s Strategic Air Command. Med en maksimum hastighed på 977 km/h, var Stratojet beregnet til lynhurtige gennembrud ind i Sovjetisk luftrum, lastet med atomvåben til de overraskede russere.

For nøjagtig 52 år siden, lettede sådan en B-47 fra Homestead Air Force Base i Florida på en simuleret kampmission. I lasten havde maskinen en 3½ ton Mark 15 brintbombe.

En Boeing B-47 Stratojet under raketassisteret take-off

En Boeing B-47 Stratojet under raketassisteret take-off

Klokken lidt over 2 om natten kolliderede bombemaskinen med en F-86 Sabre. Jetjager blev totaltødelagt vad sammenstødet og piloten skød sig øjeblikkeligt ud, men Stratojetten holdt sig bemærkelsesvis i luften, selvom styrmanden Oberst Howard Richardson måtte kæmpe desperat med kontrollen. Maskinen var dog så beskadiget, at besætningen kort efter måtte bede om tilladelse til at smide lasten. Umiddelbart efter blev tilladelsen givet og Howard Richardson droppede sin brintbombe 2 kilometer over havet ud for Tybee Island.

Har de set denne bombe? En Mark 15 Bringbombe

Har de set denne bombe? En Mark 15 Bringbombe

Nu er atomvåben ikke nogen man sådan bare lader forsvinde, så det amerikanske militær igangsatte en ganske betragtelig eftersøgnings-aktion, men efter 2 måneders eftersøgning med minestrygere, sonarskibe, kabeltræk og 100 dykkere med håndholdte metaldetektorer, så havde man ikke fundet så meget som en styrefinne. Den 16 april 1958 måtte militæret krybe til korset og bekende, at de desværre havde mistet en 3½ ton brintbombe – bomben er endnu ikke fundet.

Hvis du finder bomben, bør du straks ringe til det amerikanske forsvar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Excuse me, have you seen my hydrogen bomb?, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Almanak, Historie | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *