Phantom Corsair: Batmobilens elegante farfar

Kan jeg friste med en super-strømlignet håndbygget retrobil fra 1938?

Phantom Corsair blev bygget af Rust Heinz (fra den berømte ketchup-familie) og bygget af Maurice Schwartz fra Bohman & Schwartz coachbuilding company i Californien. Bilen adskilte sig kraftigt fra datidens mainstream designs og skabte lige så stor opmærksomhed i 30erne, som den gør på nutidens biludstillinger.

Projektet kostede $24.000 (godt $400.000 i nutidens penge) og består af et aluminiumskarosseri over et Cord 810 chassis med en 8cylinderet Lycoming på 190HK. Det er en forholdsvis ting sag på 2 ton, men kan alligevel opnå en tophastighed på 185km/t – ikke ringe for en 30er bil.

Som en lille lækker detalje har Phantom Corsair ingen dørhåndtag, men en elektrisk opereret døråbner der aktiveres med en knap – temmelig svank! Ligesom nutidens Batmobil har Phantom Corsair naturligvis også medvirket i Hollywood-film. I ’The Young in Heart’ fra 1938 gik den dog under navnet ‘Flying Wombat’.

Batmans farfar var en dedikeret familiemand og det smækre køretøj har naturligvis plads til seks. Det var meningen der skulle fremstilles et mindre antal Phantom Corsairs til velhavende kunder, men Rust Heinz døde desværre kort tid efter prototypen var færdig og der blev aldrig fremstillet flere. Heldigvis overlevede prototypen og den kan i dag ses på the National Automobile Museum (The Harrah Collection) i Reno, Nevada, samt ved særligt udvalgte biludstillinger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Phantom Corsair: Batmobilens elegante farfar, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *