Batmobilens elektriske lillebror

Nu hvor efteråret officielt er gået i gang, så er det måske på tide, at tænke på vinterens afløser for motorcyklen. Jeg har kigget lidt på udbuddet og fundet denne drønsmarte Imperia GP Roadster.

Bilen drives af et hybridmotor-system, så de miljøbevidste med ro i sindet kan blive smart kørende (når den kører på el skulle CO2 forureningen efter sigende svare til en Smart ForTwo). Hvis man skal bruge lidt flere kræfter, eller batterierne er flade, så skifter man simpelthen over til vognens 200hk firecylindrede og turbodrevne benzinmotor (så kan du tro CO2 udslippet stiger).

Det Belgiske bilfirma Imperia Automobiles går faktisk helt tilbage til 1906, hvor de producerede deres første køretøj (en 9,9 liters sag designet af Tyskeren Paul Henze). De fortsatte med at fremstille biler indtil midt i 1930, hvor firmaet gik konkurs og fabrikken begyndte at licensbygge Tyske Adler biler. Senere tilføjede de den Britiske Standard Vanguard til produktionen (en af de sjældne fede Britiske familiebiler). I 1958 lukkede fabrikken fuldstændigt, men navnet er nu genopstået med håb om succes på den grønne bølge.

Imperia GP Roadster kommer på gaden her i 2011 og den kan allerede forudbestilles, hvis man altså ligger inde med godt 600.000kr (plus afgift).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Batmobilens elektriske lillebror, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Billeder, teknologi | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *