1942: The Great Los Angeles Air Raid

Selvom USA slap gennem anden verdenskrig uden angreb på det kontinentale Amerika, så slap de ikke for skrækken. I starten af 1942, hvor man stadig var fuldkommen lamslået over japanernes overraskelsesangreb på Pearl Harbor, var vestkysten spækket med antiluftskyts og skydegale hjemmeværnsfolk.

25 februar 1942 kom det angreb man havde ventet på, eller rettere man troede angrebet kom. Midt om natten brød tusinder af luftsirener stilheden og antiluftskytsbatteriernes frivillige bemanding sprang fra sengene og begav sig med søvn i øjnene mod deres stillepladser. Klokken lidt over 3 begyndte kystvagtens 12,8 punds antiluftskytskanoner at åbne ild og snart flugte de omkringliggende batterier efter. I løbet af de næste par timer affyredes over 1440 granater mod himmelen og den imaginære fjende. Først ved 7tiden om morgenen lykkedes det at dæmpe de paniske skytter og få afblæst alarmen.

Senere på dagen kom en pressemeddelelse fra forsvaret, der kundgjorde, at der var tale om falsk alarm, formentlig udløst af krigsnerver blandt bevogtningstjenesten. Man var dog ikke helt sikker, for næste dag udtalte General Marshall (øverstkommanderende for det amerikanske forsvar), at der kunne være tale om en form for psykologisk krigsførelse udført med civile passagerfly og beregnet på at skabe panik blandt befolkningen – samt tilsvarende forsludrede teorier.

Først i 1983 kom der en officiel forklaring fra US Air Force historiekontor, der havde efterforsket sagen i starten af 80erne. De nåede frem til, at den falske alarm skyldtes meteorologiske balloner, der var blevet opsendt fra Los Angeles området. Samtidig var kystforsvaret sat i forhøjet beredskab på grund af en japansk ubåd, der havde beskudt et olieraffinaderi i det sydlige Californien dagen før – med skader for godt $1000. Da panikken endelig brød ud, var det nærmest umuligt at se nattehimmelen for eksploderende granater og røg, så skytterne fyrede bare løs i blinde, hvilket bredte sig som ringe i vandet og trak andre batterier ind i ”kampen”. Efterfølgende var man lidt småflove og forklaringerne hang aldrig rigtig sammen, eftersomd e enkelte værn havde deres egen version af hændelsen.

Historien har naturligvis sat sig spor indenfor UFO-mytologien, hvor begivenheden ses som den første i en serie af begivenheder der understøtter hele konspirationsteorien omkring den amerikanske regering og rumvæsner fra fremmede planeter. Blandt andet skulle den tophemmelige Majestic 12 komite være nedsat som følge af Slaget om Los Angeles.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Historie | Tagged as: , , , | 2 Comments

2 Responses to 1942: The Great Los Angeles Air Raid

  1. Lasse says:

    Det minder lidt om den scene fra “Predator” hvor en råber “Contaaact!” og de allesammen fyrer deres Gatlingguns ind i junglen i et kvarters tid da de ser en flig af predatoren.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. admin says:

    Jeps, nogenlunde samme situation. Speilberg lavede en film i 80erne (1941: Undskyld hvor ligger Hollywood) med krigspanik i californien, der helt klart laver grin med slaget om Los Angeles. En MEGET undervurderet film der stadig er værd at se – John Belushi som Captain “Wild” Bill Kelso, U.S. Army Air Corps er absolut genial!

    Admin

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *