Thats trouble of some kind, George!

Forleden var det 24 år siden NASA mistede 7 astronauter, da rumfærgen Challenger eksploderede under opsendelsen. Ulykken satte en stopper for Teacher in Space programmet, der skulle have bragt rumfart ind i de amerikanske klasseværelser og højnet interessen for NASA’s arbejde generelt. Der gik næsten 3 år inden NASA atter benyttede rumfærgen.

For nylig dukkede der en hidtil uset video af ulykken op på nettet. Optaget af Jack Moss, der fra baghaven ville teste sit nye kamera under Challengers opsendelse. Uheldigvis viste det sig, at han fangede en af NASA’s sorteste dage. Videoen giver egentlig ikke nogle nye oplysninger, men for os der følger med i rumfarten giver den tid til lidt refleksion over de fare, der er ubrydeligt forbundet med denne teknologi – også for de små på Refshaleøen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Historie, teknologi | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *