En brat opvågning

Klokken 2:45 den 30. November 1954 lå Ann Elizabeth Hodges på sin sofa og fik en lur. Et minut senere fik hun en opvågning som ingen anden i verdenshistorien. Et meteoritstykke på størrelse med en grapefrugt bragede nemlig gennem loftet rikochetterede på et radiomøbel og ramte hende med et drøn.

Sylacauge meteoritten var 5½kg tung, men heldigvis brød den op i flere stykker, hvoraf 3 er kendt. Det ene, kaldet Hodges fragmentet, ramte som nævnt den stakkels sovende Ann. Skaden var dog ikke større end nogle blå mærker, men det har sikkert ikke været sjov alligevel.

Det er det eneste dokumenterede tilfælde af personskade direkte fra en meteorit.

Ann, fragmentet og huset - i den rækkefølge!

Ann, fragmentet og huset - i den rækkefølge!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Almanak, Blandet | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *