Meet the Puffin

screenshot_002

Puffin er en super-cool elektrisk enmands-flyvemaskine der kan starte og lette lodret. Den er for tiden under udvikling hos NASA og forventes flyveklar (i en 1/3 skalamodel) i marts 2010. Den fuldtudviklede Puffin bliver godt 4m lang med et tilsvarende vingespænd. Tophastigheden forventes at ligge på 480km/t, men grundet den eksisterende batteriteknologi bliver rækkevidden kun omkring 80km.

Man kan jo spørge sig selv hvad pokker NASA skal med sådan et James Bond apperat. I virkeligheden er det heller ikke selve Puffin maskinen der er det centrale, men den udvikling som ligger bag projektet. Det drejer sig selvfølgelig om elektriske motorer og kraftige batterier. To teknologier der kommer til at være i fokus på fremtidens transportmarked. Det er værd at huske, at Wright brødrene heller ikke havde plads til mere end en person i deres maskine, men man allerede 30-40 år senere rutinemæssigt fløj passagerer over atlanten.

Elektriske motorer er langt mere effektive end forbrændingsmotorer og eftersom de indeholder færre bevægelige dele, er de også langt mere pålidelige. Puffin er en teknologi-demonstrator indenfor fremtidens luftfart – måske!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in teknologi | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *