X-15 bag fasaden

For et par uger siden havde Steampunk.dk en post om den fantastiske X-15 fra 60ernes amerikanske rum og luftfartseksperimenter (den kan læses her). X-15 holder satte, og holder i mange tilfælde stadig, en lang række rekorder indenfor flyvning, men der er ingen tvivl om, at sådan en højtydende eksperimentalmaskine krævede hundredvis af vedligeholdelsestimer for hver eneste reelle flyvetime. Derfor var folkene omkring X-15 sikkert også lange mere familiære med maskinen stående i hangaren, med døre og inspektionspaneler åbne.

Det er lykkedes mig at finde nogle ”privatbilleder” fra X-15s glorværdige karrierer, som i hvert tilfælde vil have interesse blandt Steampunk.dk’s mere luftfartshistorie-interesserede læsere (men så nok heller ikke andre).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in luftfart, rumfart | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *