Efterladt satellitkommunikationsstation i USA

Midt i 60erne byggede Naval Research Laboratory (NRL) en eksperimental satellitkommunikationsstation på en nedlang Nike missilbase i staten Maryland. Stationen bestod af en 20m parabolantenne og en mindre 10m antenne, begge med fuld satellitsporings kapacitet og krypteret datatransmission.

Stationen blev brugt under Vietnamkrigen, til udveksling af fotomateriale mellem Defense Communications Agency og efterretningskontoret i Vietnam. Programmet hed ”Compass Link” og havde en lignende mellemstation på Hawaii.

NRL Satellit anlægget blev yderligere anvendt til flådens UHF radiokommunikation, men i løbet af 90erne mistede den sin betydning og i 1998 blev områdets infrastruktur solgt som skrot på Ebay for $136.20.

De tilhørende bygninger er nu nedrevet, men stationens 2 parabolantenner står stadig tilbage på området.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Efterladt satellitkommunikationsstation i USA, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!
Posted in Historie, militær | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *