Indkøbsvognenes ukronede konger

Hvis du kender det verdensberømte hundeslædeløb Iditarod, hvor benhårde slædeførere pisker deres hundeslæde gennem 1800km trøstesløst ishelvede (ishelvede ligger i denne forbindelse i Alaska), så kan du måske nikke genkendende til konceptet bag Idiotarod: Et distanceløb for indkøbsvogne på omkring 30km.

Idiotarod startede i San Francisco som Urban Idiotarod i 1994 og er siden blevet gennemført årligt i forskellige byer. Der er dog ikke tale om en organisatorisk begivenhed og enhver tosse kan stable et Idiotarod på benene. Således er der faktisk flere Idiotarods hvert år. Toronto, Seattle, New York og Phoenix holder alle et årligt et glorværdigt løb for indkøbsvogne.

Reglerne er forholdsvis simple. Vognen skal skubbes eller trækkes hele løbets længde. Et hold skal bestå af 5 medlemmer, der alle skal være over 21. 4 af holdets medlemmer skal til enhver tid være i forbindelse med vognen, mens den 5 eventuelt kan sidde i vognen – dette medlem er holdets Musher. Indkøbsvogne i barnestørrelse er ikke tilladt. Desuden skal man skal overholde loven (jeg formoder dog, at indkøbsvognen kan stjæles) og være i godt humør – i den forbindelse anbefales øl og alkoholiske drikke.

I år blev Phoenix Idiotarod gennemført sidste weekend og der var 29 hold – så det er sådan omkring 145 Idiotarodders. I år var der besynderligt nok ikke nogen første plads, men det forhindrede ikke løbets organisatorer i at uddele masser af andre præmier: Best Theme, Good Try, Best Bribe, Best Sabotage og naturligvis Last Place.

Solid Gold vandt prisen for Best in Show

Solid Gold vandt prisen for Best in Show

Chicken and the Egg Conundrum - sidste medlem var i ægget

Chicken and the Egg Conundrum - sidste medlem var i ægget

Team Tetris var en tribute til Alexey Pajitnov

Team Tetris var en tribute til Alexey Pajitnov

The Trojans gik tomhåndet hjem, men gennemførte Idiotarod

The Trojans gik tomhåndet hjem, men gennemførte Idiotarod

Section 8 med deres Apocalypse Now inspirerede indkøbsvogn

Section 8 med deres Apocalypse Now inspirerede indkøbsvogn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *