Størst, bedst, dyrest, eller bare bedre – does anyone give a hoot?

Da Star Wars i 1977 overgik Steven Spielberg’s Jaws (fra 1975) indtjening ved billetlugen, viste han sportsmanship og indrykkede en helsides annonce i Variety, der ønskede George Lucas tillykke med rekorden.

screenshot_024

Spielberg genvandt rekorden med E.T. i 1982 og Lucas sendte prompte en tegning af R2D2 der kronede det indbringende rumvæsen. Det har desværre ikke været muligt, at finde netop den tegning, men i 1997, hvor Star Wars Special Edition erobrede rekorden, sendte Spielberg hurtigt en tegning retur, hvor E.T. gav kronen tilbage til R2D2.

screenshot_025

I 2000 da James Camerons Titanic slog alle boxoffice rekorder, måtte Lucas naturligvis ønske Cameron tillykke på ægte Hollywoodvis. Til trods for Titanics enorme økonomiske succes og ikke mindre end 11 Oscar statuetter, så endte filmen faktisk på toppen af en hade-liste over verdens mest foragtede film – nemlig BBC’s One’s Film 2003

screenshot_026

Spørgsmålet er så, om Cameron vil sende sig selv en lykønskning, nu hvor Avatar har slået Titanic. På den anden side, så er billetindtjening en elendig måde, at sammenligne biografsucces på. Biografbilletter er unægteligt noget dyrere i dag, end da Star Wars havde præmiere i 1977 – tidligere var biletterne naturligvis endnu billigere.

Hvis man laver listen efter solgte biletter, så ser sagen faktisk også temmelig anderledes ud. På en ubestridt førsteplads ligger sydstatsdramaet “Gone with the Wind” med 202 millioner biletter, efterfulgt af “Star Wars” med 178 millioner. Faktisk skal man helt ned på 26ende pladsen, før man finder “Avatar” med sølle 75 millioner solgte billetter.

But frankly my dear, I don’t give a damn….

screenshot_027

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Størst, bedst, dyrest, eller bare bedre - does anyone give a hoot?, 9.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!
Posted in Billeder | Tagged as: , , , , , , , | 2 Comments

2 Responses to Størst, bedst, dyrest, eller bare bedre – does anyone give a hoot?

 1. Karen says:

  Super flot blog du har – Den fortjener virkelig at blive læst

  MVK
  Karen

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Karen,

  Det glæder mig at du hygger dig med steampunk.dk

  Kom endelig igen

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *