Introduktion til Steampunk

Eftersom denne blog befinder sig på domænet steampunk.dk, så er det vel kun passende, at vi også beskæftiger os med stilarten Steampunk ind imellem.

Kort fortalt er Steampunk en fantasifuld krydsning af Viktoriansk mekanik og moderne, eller kvasi-moderne, teknologi. Helst iblandet en tilpas mængde damp. Litterært er det en sub-genre af fantasy og spekulativ fiktion i almindelighed.

Steampunk som genre er kraftigt inspireret af tidlige science fiction forfattere, som Jules Verne, H.G. Wells, Mark Twain og Mary Shelley, der alle pressede datidens teknologi til det yderste, for at opnå et litterært mål. Rumraketter af træ, dampdrevne kæmpe bor og gigantiske luftballoner. Alt hvad der ikke allerede var opfundet og afprøvet, blev forsøgt med de midler der var kendt.

I steampunk universerne, for det er ikke et enkelt univers, men et elastisk begreb der kan tilpasses de enkelte historier, flyver folk til månen i varmluftballoner, krydser kontinenter på dampdrevne vælte-peter cykler, rejser i tiden i mekaniske apparater og har gerne personlige våben og udstyr der virker out-of-time med historien.

Her er bare en lille forsmag på genren i form af tegninger, men steampunk er faktisk noget der laves fysisk, selv i meget stor målestok og det er noget der kommer meget mere af…

Navigationsgondolen på HMAS Wyeth

naviga2

Ukendt Steampunk eventyrer

steampunk_airship_pilot__det___by_homarusrex

Zeppeliner fortøjret ved landgangsbro

costaltradingoutpost-ferreutianislandchain_eow_infran

Steampunk kampscene

steampunk_octopus_by_raybender

Dampdrevet militærrobot

steampunk_mech_i_by_likaspapaya

Olieboreplatform

steampunk_oil_rig_by_zackf

Køretøj med mekanisk næsehorn

beacon_by_shutupandwhisper

Steampunk detektiv

steampunk_private_investigator_by_devburmak

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Steampunk | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *