Do not power down!!

1931: Den snedige pengeskabstyv, “Det Borende X“, anholdes i København. Det drabelige tilnavn dækker over en stilfærdig grønthandler med det lidt mere kedelige navn: Julius Framlev.

Grønthandleren menes at stå bag ikke mindre end 58 indbrud, med et samlet udbytte på ca. 163.000 Kr. Han døde af mavesår i fængslet i 1933 – ære være hans minde.

Framlevs drejebænk og et par af de pengeskabe han brød op.

g-f-pengeskab

1492: Det spanske kongehus giver Christopher Columbus tilladelse til at udforske en genvej til indien. Senere på året gør han landfald på øen San Salvador (i Bahamas øgruppen), hvilket over de næste mange år leder til udslettelsen af pre-columbiansk kultur og folkemord på den oprindelige befolkning på begge amerikanske kontinenter – not cool Columbus!

colomb

1945: Adlof Hitler og Eva Braun begår selvmord i førerbunkeren. Senere på dagen hejser sovjet tropper et sejrsbanner på Reichtag-bygningen og så er spillet næsten ude for nazisternes tusindeårsrige.

Znamya Pobedy vejrer fra Rigsdagens top

reichstag2

1975: efter 24 års krig falder Saigon til de Nordvietnamesiske styrker. De tilbageværende Amerikanske styrker får travlt med at få røven med sig og den sidste evakuerings-helikopter med kodenavnet ”Lady Ace 09”, lettede fra den Amerikanske ambassades tag (med ambassadør Graham Martin) klokken 5.00 om morgenen.

04/24/95_15.58_SAIGONViet Nam

Afslutningsvis er der en fødselsdag: CERN annoncerer at selveste World Wide Web teknologien fra nu af kan benyttes uden betaling. Dette blev startsskuddet til den del af internettet, hvor du læser disse sider, også kaldet ”The Web”. Engelske Tim Berners-Lee havde i et par år arbejdet på hypertekst-protokollen der muliggør denne form for informationsnetværk, men hidtil havde det været ejet af CERN.

Verdens første Web server

2256358640_266c3ef93d

2251820987_343559b717

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Almanak | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *