Sikken et brag!

1520: Efter at have overrumplet et noget overraskede Aztekerrige og installeret sig selv som besættelsesmagt i hovedstaden Tenochtitlan, det nuværende Mexico city, opdager de Spanske Conquistadores, at Aztekerne alligevel ikke var så besatte. Byens befolkning rejste sig og kastede de forhadte Spaniere på porten. I nattens mulm sniger de sig ud af Tenochtitlan, men inden de når i sikkerhed har de mistet tæt på 1000 mand, samt et ukendt antal indfødte hjælpetropper.

Hernán Cortés og hans harniskklædte Conquistadores vender dog tilbage med en ny hærstyrke året efter. I mellemtiden hærger en kopper den Aztekiske hovedstad og det er et temmelig svækket rige Cortés belejrer fra maj til august, hvor både hovedstaden og riget falder for evigt.

Tenochtitlans fald

the_conquest_of_tenochtitlan

1908: En ultra-kraftig eksplosion ryster Sibirien nær floden Podkamennaya Tunguska. Man har beregnet at Eksplosionen svarede til 10-15 megaton TNT, eller godt 1000 gange kraftigere end atombomben der blev droppet over Hiroshima i 1945. Trykbølgen fældede omkring 80 MILLIONER træer i et område på over 2000 kvadratkilometer (2/3 af Fyn).

I dag formoder man, at en meteor eksploderede i atmosfæren. Det er i så fald det største kosmiske sammenstød vi har oplevet på nært hold. Disse begivenheder er ikke usædvanlige i kosmisk sammenhæng, flere forskere mener de udgør den største trussel mod vores planet – hvad med Bin Laden?

asteroidx1

1953: Den første Chevrolet Corvette ruller af båndet på fabrikken i Flint Michigan. Bilen er siden fremstillet i mange versioner og det er stadig muligt, at købe sig en spritny Corvette – den nuværende model er C6 og den er totalt ufed i forhold til 1953 modellen herunder (Pingo har kommenteret, at der er tale om en 1956 model på billedet – vi undskylder)!

chevrolet-corvette-1a

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Almanak | 2 Comments

2 Responses to Sikken et brag!

 1. Pingo says:

  Jeg læser steampunk næsten hver dag – med stor fornøjelse, herlige indslag og artikler – godt gået.
  Dog må jeg lige rette dig ang. Covette. bilerne på billedet er årg. ’56 – 53’eren havde andre forlygter med gitter og havde ikke den facon på forskærm/dør.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Pingo, Tak for rettelsen den er tilføjet til indlægget. Endnu engang er jeg imponeret over din store viden. Også tak for dine besøg her på steampunk.dk

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *