Pigs in space

Selvom Russerne først offentliggjorde deres rumprogram i 50’erne, så havde de faktisk, ligesom Tyskerne, et program kørende allerede i 30’erne. Lederen var den enigmatiske Aleksey Fedorchenko, der efter en karriere ved flere af de førende Russiske flydesignbureauer, havde held til at vinde Stalins økonomiske support.

Aleksey’s oprindelige forskning lå i de legemlige påvirkninger ved ophold i de øvre luftlag. Under hans første forsøg anvendtes en modificeret 60cm morter fra Den Røde Hær, samt en gris ved navn Vladimir. Ideen var at skyde Vladimir op i skyhøjde og se hvad der skete.

Som det fremgår af billederne, så tog Vladimir ikke nævneværdig skade af turen og hans arbejde var grundlag for udvælgelse af de første Kosmonauter, hvoraf Yuri Alekseyevich Gagarin nok er den mest kendte.

Aleksey var uheldig nok til at falde i unåde hos Stalin efter en weekendtur i Josef’s sommerhus, hvor Aleksey efter sigende havde kigget underligt på Fru Stalin. Efter hans mystiske forsvinden faldt det spæde rumprogram fra hinanden og Russerne fik først drømmene tilbage, da de havde overstået den store patriotiske krig og scoret et par Tyske raketforskere.

Vladimir får lidt at dulme nerverne på

r1

Derefter placeres han blidt i kapslen

r3

Kapslen placeres i morteren

r5

Aleksey overvåger projektet

r4

Morteren peges mod målet

r6

Aleksey er klar til start

r7

Lift off!

r10

Vladimir vender tilbage til jorden

r12

Den glorværdige Kosmogris efter en vellykket landing

r13

Forsøget evalueres af Aleksey’s stab

r14

Ok, tid til en bekendelse. Billederne er ikke fra noget rumprojekt i 30’erne. De kommer fra den Russiske mockumentary ”First to the Moon”, der var et spøgefuldt kig på en imaginær Russisk månelanding omkring 1938. De glade Russere forsøgte faktisk at nå til månen, men det var altså først langt senere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Pigs in space, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!
Posted in Billeder | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *