Klodernes musikalske kamp

Da H.G Wells i 1898 udgav bogen ”The War of the Worlds”, havde han nok ikke regnet med den behandling historien ville få i 1978, hvor Jeffrey (Jeff) Wayne udgav sin musikalske fortolkning. Det skal ikke forstås som en negativ kritik af Jeff Wayne, jeg tror bare ikke Wells havde regnet med det, hvordan skulle han i øvrigt også det eftersom Phonografen kun lige var opfundet. Ok, på den anden side er Wells jo science fiction forfatter, så måske havde han alligevel regnet med noget…..never mind!

Wayne var i 70’erne mest kendt som jinglemusiker og som medproducent for David Essex, men i hemmelighed gik han med en musicaldrøm. I perioden fra maj 1976 til juli 1977 lykkedes det ham, at overtale en lang række stjerner til at medvirke til en musikalsk genfortællingen af ”The War of the Worlds”. Richard Burton stod for fortællingen, mens sangere som Phil Lynott (Thin Lizzy), Julie Covington, Justin hayward og David Essex sang.

Til trods for den forholdsvis underlige kombination af progressiv rock og viktoriansk science fiction, så tilbragte albummet sammenlagt 290 uger på den Britiske album top-liste, og var blandt top10 i 22 lande.

Historien om angrebet fra Mars er i sig selv en fantastisk fortælling, der er blevet filmatiseret i utallige versioner (nogle som direkte fortolkning, andre som mere skjulte ”inspirationer”), men for dem med hang til godnathistorier, så er ”Jeff Wayne’s The War of the Worlds” simpelthen uden sidestykke.

I 2006 tog Wayne på en live tour i Irland og Storbritannien (dog uden Burton, der var repræsenteret af et hologram), Det var en stor success og året efter fulgte en turne i Australien og New Zealand. Selvom 2008 rent faktisk var pladens 30 års jubilæum, så er det først i år, at der kører en 30 års jubilæumstur. Desværre kommer den ikke forbi Danmark.

Album cover med HMS Thunderchild

waroftheworlds1978

Her er en lille smagsprøve og det er sikkert muligt at finde hele albummet i småbidder på Youtube

Med albummet fulgte et lille hæfte med malerier, så man visuelt kunne følge med i historien.

Kapslerne ankommer

jeffwaynec1152x864

Marsmændenes endeligt

jeffwayneb1152x864

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *