Dødshesten fra Arlington

Selv om Black Jack hverken er en dødshest, eller fra Arlington for den sags skyld, så var overskriften simpelthen for lokkende. Men hvem er Black Jack så?

Han var en kulsort hest af racen Morgan-American Quarter Horse og han gjorde tjeneste ved 3rd U.S. Infantry Regiment (kendt under navnet “The Old Guard”). Hesten var født i 1947 og blev indlemmet i hæren i 1952, hvor den han fik navnet Black Jack, efter General John J. (Black Jack) Pershing. Hans opgave var lidt speciel idet han var designeret ridderløs hest for regimentets begrevelsesoptog. Ikke nok med det, The Old Guard forestår alle Amerikanske statsmandsgegravelser, så Black Jack nåede at møde mange af de kendte. Hele tre præsidenter fulgte han til graven (Kennedy, Hoover og Johnson). Derudover fulgte han også den 5 stjernede general Douglas MacArthur til hans sidste hvilested.

Black Jack var i øvrigt den sidste US Army hest, der blev brændemærket med både ”US Army” og hans serienummer (2V56). Det betyder han var den sidste faktiske quartermaster-issue hest, hvilket ville svare til en Dansk HMAK hest som kan rekivreres gennem depotet.

Den ridderløse hest er en tradition der kan føres tilbage til Ghengis Khan, men den er måske endnu ældre. I USA bruges den stadig i forbindelse med præsidentbegravelser og begravelser af Army, eller Marine Corps, officerer af højere rang end Colonel (Oberst). Hesten bliver eskorteret efter kisten med et par sorte støvler sat omvendt i bøjlerne. Dette skal symboliserer den faldne leders sidste inspektion af soldaterne der fløger kisten.

Black Jack døde i 1976, efter en militærkarriere på 29 år. Han er begravet på Fort Myer i Virginia, som en af kun to heste der har fået en fuld militær æresbegravelse (den anden var Comanche, der overlevede slaget ved Little Bighorn).

Den nuværende ”Riderless Horse” er ”Sergeant York”, der eskorterede Ronald Regan til graven i 2004.

Black Jack på arbejde under Kennedys begravelse

ocpa-2006-02-07-112333

Hans gravsten

blackjack4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Mini Facts | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *