International Rum-uge 4/10 til 10/10 2013

I dag begynder FN’s 13ende World Space Week. En uge hvor rumfartsorganisationer og højere læreanstalter sætter fokus på rumforskning, og i særdeleshed de videnskabelige og teknologiske fremskridt denne forskning afføder. Man håber selvfølgelig også, at ugen kan friste unge sjæle ind i matematikken og ingeniørkunstens verden. Ugen afspejler to historiske begivenheder inden for rumfarten, nemlig Yuri Gagarins første rumflyvning den 4. oktober 1957 og vedtagelsen af den internationale rumtraktat den 10. oktober 1967. FN har afholdt rumugen siden 2007 og i år består den af mere end 900 events.

Herhjemme sker der dog ikke så meget, men Dansk Selskab for Rumfartsforskning arrangerer offentligt møde (10/10) med titlen Rejsen til mars i Tycho Brahe Planetariet. Det koster 70kr.

Fra deres webside:

I mange science fiction rejser heltene til Mars. Mars og dens eventuelle beboere har talt til folks fantasi. Det er dog først med Werhner von Brauns marsprojekt, at nogen for alvor begyndte at lave betragtninger over, hvad der kræves for at sende mennesker til Mars og bringe dem sikkert hjem igen. Siden er betragtningerne og udregningerne blevet mere og mere realistiske. Tidspunktet for en bemandet rejse til Mars synes dog at rykke længere og længere ud i fremtiden. Foredragholderen har interesseret sig for rumfart i mere end 50 år og vil fortælle hvad der kræves for at rejse til Mars og hvor langt vi er fra at kunne realisere drømmen..

Det ville jo have været passende, hvis Copenhagen Suborbitals havde tilpasset datoen for en af deres rundture…men det må altså vente til november.

8660032042_01a6379868_c-W600

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in rumfart | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *