Men ovenover alting stråler moder sol

Efter godt 5 år er NASA’s STEREO (Solar TErrestrial RElations Observatory) ruminstrumenter endelig nået i en position, hvor de muliggør et stereoskopisk billede af solen (altså se solen fra alle sides samtidig). Det er store nyheder for de videnskabsfolk der beskæftiger sig med solens fysik og de såkaldte rumvejrudsigter. Rumfartøjerne er en del af NASA’s Helio-physics fleet, der nu udgør hele 5 fartøjer som holder et vågent øje med solen.

Missionen er et af de ægte forskningsprojekter som desværre altid ryger ned mellem gulvbrædderne, når medierne fabler om den bemandede rumfart – det er også lange mere videnskabeligt, end spørgsmålet om indonesisk mad smager anderledes i orbit. Stort tillykke til NASA’s fysiklaboratorium og holdet bag STEREO.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
Men ovenover alting stråler moder sol, 9.2 out of 10 based on 5 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in rumfart, videnskab | Tagged as: , , , , , , | 1 Comment

One Response to Men ovenover alting stråler moder sol

  1. sron says:

    Utroligt at de faktisk kunne “se gennem” solen ved at tolke på dobler-effekten :O

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *