Antonas postapokalyptiske drømmetrailer

Hvor skal vi bo når civilisationen bryder sammen?

Spørgsmålet har været genstand for en del film og bøger, men det er ikke så tit at designere blander sig i debatten. Den amerikanske designer Aristide Antonas har dog for nylig givet sit besyv med i form af hans dystopiske “KEG Apartments“: et futuristisk boligkoncept baseret på en ombygget tankvogn.

Det formodes at brændstof, eller tanktransport i det hele taget, vil være forholdsvis værdiløst efter den nært forestående atom/zombie katastrofe. Tankene er derfor ganske velegnede som billige boliger og har man en lastvogn, så kan man altid holde sig et skridt foran de kannibalistiske mutanter/zombier horder.

De store tanke kan indrettes efter personlig smag, men Aristide anbefaler et panoramavindue foran, så der er god udsigt og mulighed for at lede og fordele ilden, når tankvognen angribes. Indretningsmæssigt er det kun fantasien der sætter grænser. Aristide går tilsyneladende efter et minimalistisk rumstations-look fra 70erne, men de kan naturligvis også indrettes lidt mere smagfuldt – Bare fordi civilisationen går under, så kan man jo godt bo fornuftigt.

De er måske ikke videre skønne og jeg formoder de kræver både stort kørekort og tilladelse til farligt gods, men ude i den dystre fremtid ser man nok ikke så strengt på den slags. Aristide forestiller sig at små samfund kan opstå blandt tankvognsejere og vognene måske danne grundlag for byer efterhånden som civilisationen begynder at komme på benene igen. Alt i alt et herligt indslag og et spændende møde mellem fremtidskunst og arkitektonisk projekt (plus noget campingvogn).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Antonas postapokalyptiske drømmetrailer, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , , , , | 2 Comments

2 Responses to Antonas postapokalyptiske drømmetrailer

 1. Lasse says:

  Jeg ved ikke, tankvogne vil jo være oplagte mål for Humungus-typer (Mad Max 2). Plus besværet med at skaffe rustbeskyttelse. Benzin vil jo i den første tid være ret eftertragtet.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Lasse,

  Ja, det er selvfølgelig ikke helt uden ulemper. Sagen er jo også, at hvis man har infrastrukturen til at komme omkring i store tankvogne, så kan man jo også komme omkring i en hvilken-som-helst anden vogntype, for eksempel en almindelig autocamper.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *