På feriekoloni i jordens indre

Der venter altid ekstra oplevelser til de få, der har kræfter til at gå lidt længere end gennemsnittet. Nogle af verdens mest imponerende oplevelser ligger langt fra charterturismens klinkende champagneglas og får alverdens storslåede bygningsværker til at ligne et hidsigt barns henkastede byggeklodser. De helt store oplevelser er nemlig naturens egne katedraler; dybt i jordens indre.

Dem af os der har besøgt en mørk jættestue, eller måske ligefrem trængt dybt ned i Mønsted Kalkgruber, kan måske nikke genkendende til nedenstående – måske ikke…

I vietnams Phong Nha-Ke Bang National Park kan man få en af disse oplevelser. Et enormt grotte-kompleks strækker sig under parkens klippegrund. Turen starter med den forholdsvis tilgængelige Hang Son Doong: en paradisisk åbning i jorden skåret af Rao Thuong floden gennem millioner af år. Derefter gennem Hang En’s lavloftede gange til man når grottekompleksets hjerte: Hang Loong Con.

Efter en rappelling tur på næsten 70m åbner Hang Loong Con fantastiske verden sig for modige opdagelsesrejsende. Uden for regnsæsonen kan selv grottens underjordiske floder passeres, men hvis man virkelig skal ned hvor få mennesker har sat deres fødder, så skal man fordi de oversvømmede grotter – med dykkerudstyr.

National Geographic havde for nylig en fotograf med et hold ’cavers’ helt nede i bunden af Hang Loong Con: her er deres fantastiske billeder.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
På feriekoloni i jordens indre, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *