Brødkassen vender tilbage

Her i disse dage hvor filmindustriens første rigtige computerfilm er genopstået er det vel meget passende, at en af de første hjemmecomputere også vender tilbage på hylderne. Jeg snakker selvfølgelig om den hæderkronede Commodore 64.

Mange af de folk der startede deres IT karrierer (hvad enten det er hobby eller professionelt) samtidig med microcomputerens indtog i hjemmet, skrev deres første kode på en af de beigefarvede brødkasser. Med 17 millioner solgte enheder og cirka 10.000 kommercielle softwareprogrammer, var det utvivlsomt 8bit-tidens mest succesfulde produkt. C64 har derfor en særlig plads i hjertet hos mange computerbrugere, en plads driftige forretningsfolk siden har forsøgt at spinde guld på: selv uden et kommercielt produkt i de sidste 15 år, er Commodore stadig et stærkt brand.

Navnet Commodore har levet en omflakket tilværelse siden Commodore International Limited gik konkurs i 1994. For ganske nylig ankom endnu en arvtager: Commodore USA. Dette firma satser ikke kun på navnets klang, men viderefører faktisk det klassiske brødkasse-design med en kraftigt opdateret indmad.

Specifikationen lyder:
PROCESSOR: Intel® Atom D525 1.80GHz (Formerly Pineview-D)
CHIPSET: Intel NM10 (Formerly Tiger Point)
Next-Generation NVIDIA ION Graphics (ION2)
MEMORY: 2 x DDR2 667/800 Single Channel DIMM slots (up to 4 GB)
GRAPHICS: Next-Generation NVIDIA ION Graphics Processor
AUDIO: Realtek ALC662 6-CH HD Audio
Nvidia L-PCM digital audio (HDMI 1.3) can support 7.1 output with external decoder
LAN: Realtek RTL8111DL PCI-E Gigabit Ethernet

Plus de gængse I/O forbindelser.

Der er foreløbig tale om en prototype, men den kunne komme i produktion allerede i 2011. Udover brødkasse forventer Commodore USA at den lige så klassiske Amiga snart vender tilbage på markedet – naturligvis også med moderne PC indmad.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Brødkassen vender tilbage, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in IT Teknologi | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *