Musik-pirateri fra de gode gamle dage..

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , | 4 Comments

4 Responses to Musik-pirateri fra de gode gamle dage..

 1. jesper vad says:

  For et par år siden i go’morgen danmark hørte jeg et interview med en repræsentant for den danske plade industri som fortalte at han da ønskede sig tilbage til LP planens tid – for der var ikke nogen pirat kopiering!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Jesper,

  Ja, idioter kan man finde alle steder. Dengang var der jo heller ikke billig distribution, så de var nok meget bedre stillet desangående. Det er lidt ynkeligt, at se en storindustri gå i spåner mens de giver alle andre skylden – I Irland siger man ”Either shit, or get off the pot”. Altså enten driv musikforretning, eller træd til side og lad folk med en mere tidssvarende teknologisk forståelse overtage. Det er ikke første gang i industriens historie, at gamle hæderkronede firmaer er faldet af langs vejkanten, når teknologien har ændret sig – det kan man ikke pive over, kun tilpasse sig.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. sron says:

  Ja det er skørt at de ikke kan læse tegnene. Kunstnere udgiver i stigende grad deres egen musik gennem små indie-selskaber, eller på direkte på nettet.
  Når tingene først bliver digitaliseret og enhver med sin pc, kan foretage en pirat-kopi, må man i stigende grad overleve på folks velvilje til at betale for musikken.
  Den med at pusse advokater på folk og sensurere internettet giver jeg ikke meget for.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. admin says:

  Hej Sron,

  Du har ret. Løsningen kan ikke findes i retten. Pladeselskaber og deres advokater vil til enhver tid være godt en generation bagud rent teknisk. Musik er faktisk også blevet mindre værd på grund af de digitale medier. Hvis man blive ved med at forlange X antal kroner for en vare, når varen reelt er devalueret, så skal man jo ikke undre sig over, at folk finder på andre løsninger. Det var også synd for flintsmeden, at bronzealderen devaluerede hans fag – der er selvfølgelig ikke kommet en afløser for musik, men produktions og distributionsmidlerne er blevet langt billigere, så varen skulle jo helst følge med (eller har jeg igen komplet misforstået kapitalismen?). Lige nu betaler vi stadig for de midler der hørte til vinylalderen.

  Kigger man på iStore, så er det ganske tydeligt, at folk gerne vil betale (overpris endda) for en musikservice, der giver dem praktisk afgang til varen.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *