Stevens magiske boks

Da Kodaks elektronikingeniør Steven Sasson i 1975 baksede en helt ny form for elektronik sammen, så var der ikke mange andre end ham selv, der virkelig kunne se fremtidsudsigterne for hans opfindelse. Den klodsede boks indeholdt en 0.01 megapixel CCD sensor fra Fairchild Semiconductor og elektronik til at gemme de indsamlede data i en indbygget båndstation – det tog 23 sekunder at optage et billede og det var kun i short og hvid.

Den spæde start på den digitale fotograferings tidsalder, var, de beskedne specifikationer til trods, intet mindre end en teknologisk revolution. I de efterfølgende år voksede Sassons opfindelse fra et videnskabeligt og elektronisk kuriosum, til en high-end gizmo og endeligt til verdens mest udbredte fototeknologi.

Selvom Kodak ikke selv begyndte at sælge digitalkameraer for 2001, så samlede Kodak i årenes løb over 1000 patenter forbundet med digital fotografering og i dag afhænger stort set alle digitale kameraer af disse patenter – nice little earner there Kodak.

Sjovt nok var det Kodaks ledende rolle indenfor gammeldags film, der holdt dem tilbage fra det digitale marked. Man var simpelthen for sløv til at udnytte den teknologiske fordel, der da også har fuldstændigt ødelagt deres analoge filmafdeling – Kodak har skåret over 100.000 arbejdspladser siden 1988. Det er dog lykkedes for dem, at komme godt ind på det digitale marked og i dag stammer 70% af omsætningen fra Sassons opfindelse.

Fremvisningsstation til Sassons fantastiske maskine

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Stevens magiske boks, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in IT Teknologi | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *