The mighty has fallen

For nogle måneder siden havde admin Vito et indlæg om de store Sovjetiske Ekranoplaner. Herunder er en lille samling af billeder, der viser den gigantiske Lun’s endeligt i en tørdok i Dagestan ved det Kaspiske hav. Her har den rådnet op de sidste mange år – forhåbentlig bliver den snart hevet på museum.

Billederne har ikke bare flyhistorisk interessante , de har en næsten mystisk kvalitet, et skær af teknologisk forfald og er et kraftigt minde om den hedengangne sovjetunion.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
The mighty has fallen, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Historie, luftfart, militær, sovjet | Tagged as: , , , , , | 8 Comments

8 Responses to The mighty has fallen

 1. sron says:

  Utrolige billeder, virkelig… thumbs up

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Sron,

  Jeg er glad for, at du kunne lide billederne. Det er altid en underlig fornemmelse, at se udstyr til milliarder rådne op i baggårde og lossepladser.

  En skam der tilsyneladende ikke er penge, til at konserverer og udstille maskiner som Lun på et museum. Desværre er Ekranoplaner ikke det eneste der for lov at ruste op. Rumfærgen Buran afgiv ved døden da en hangar styrtede sammen over den i 2002. De to andre Sovjetiske rumfærger afventer en uvis skæbne i henholdsvis Kasakhstan og Bahrain (af alle steder).

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Vito says:

  Sørgeligt at se hvordan både teknik og natur bare ligger og får lov til at forfalde og udvikle sig til noget slum.

  Hvis de nu købte lidt færre guldure og mercedeser kunne det være de fik råd til at rydde lidt op efter deres svineri og gemme lidt historie til eftertiden

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. admin says:

  Jeg kunne lave en hel blog udelukkende med det grej Russerne har liggende på marker, parkeringspladser og utilgængelige skovområder. Hundredvis af forsvarsinstallationer, skibe, ubåde, fly, kampvogne, missilsiloer, radar/radio-stationer, rumfartsgrej osv osv.

  Tyskerne (Technik Museum Speyer) havde mulighed for at købe en af de aflagte Sovjet-rumfærger, men valgte at købe testfartøjet OK-GLI der aldrig var beregnet til rumflyvning. De 2 eksisterende rumfærger vil sandsynligvis forsvinde i løbet af de næste 5-10 år.

  Derudover er der naturligvis også en alvorlig miljømæssig belastning, når man smider om sig med gammelt maskineri.

  Måske en serie poster med ”Abandoned Russia”.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Christian says:

  gu er det synd at skidtet bare får lov til at forfalde, og i sidste ende forsvinde.
  Gad vide hvad den designer havde indtaget, for det er satme et vildt design, nærmest manga agtigt.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. admin says:

  Hej Christian,

  Ja, de er i en klasse helt for sig selv. Admin Vito har skrevet et indlæg om dem, du kan finde det her: http://www.steampunk.dk/?p=3411

  Jeg kunne forestille mig, at der allerede er en mindre gruppe af enthusiaster, der ihærdigt forsøger, at holde det værste forfald fra døren, men jeg tvivler på det er nok.

  Desværre er det nok en større millionudgift, at fragte maskinen til et museum, hvor der er gæster nok, til at til at dække omkostningerne – den kræver også et museum af en anseelig størrelse. Desuden kræver den et endnu større millionbeløb, hvis den skal istandsættes til udstilling og konserveres for eftertiden. Selv hvis man fik den gratis, så er det en dødssejler rent forretningsmæssigt.

  Man skulle have haft fat i den direkte fra forsvaret, da de sendte den på pension.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Christian says:

  Ja jeg læste godt indlægget, at bevare sådan et fly og lign. kræver filantroper, eller en MEGET stor gruppe entusiastiske flytosser.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. admin says:

  Du har bestemt ret. Herhjemme kan vi lige nøjagtigt holde en DC-3 på vingerne, med en forening på flere tusinde ”venner” og 20-30 teknikere. Et monster som Lun ville kræve det tidobbelte, selv hvis den bare skulle udstilles – vedligeholdelsen ville dog falde drastisk, når den var klargjort til udstilling.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *