Uhyrligheder fra rummets dyb

I kølvandet på Ridley Scott’s mesterværk Alien, opstod en række meget billige efterligninger, der alle omhandlede farlige uhyrer fra det ydre rum. 2 af dem skiller sig ud fra rosset, ved at være solidt dårlige og så specifikt møntet på at slå plat på Aliens, at man næsten bliver helt flov – filmene er naturligvis gået hen og blevet rendyrket kult.

Galaxy of Terror fra 1981 er et 81 minutter langt gab, hvor et redningshold eftersøger en planet for overlevende efter et styrt i starten af filmen. Filmen var en såkaldt Bug-Eyed Monster (BEM) historie, med skrækkelige uhyrer, frygtløse helte og storbarmede damer i nød, hvilket filmens plakat ganske tydelige vægter en del. Den var nok ikke den absolut sidste af den B-film science fiction bølge der opstod i 50erne, men bestemt et af de få “moderne” værker i genren. Den er kendt for en berygtet voldtægtsscene, hvor heltinden kommer i klørene på en væmmelig orm – den må i selv finde på youtube. Derudover er der gore til overflod, samt kvindeskrig og jammernød til en hel serie af gyserfilm. Avatar-aktuelle James Cameron var production designer.

screenshot_028

En anden af de tidlige 80eres Alien kloner, var Allan Holzman’s Forbidden World, der oprindeligt skulle have heddet Mutant, eller Subject 20. Der er igen tale om godt 80 minutters elendighed, med et monster der jagter helte og heltinder på en gold og øde planet. Holdet bag Forbidden World var heldige nok, til at låne sættet fra Galaxy of Terror, hvorfor de to film ligner hinanden foruroligende meget, både i plot og scene. Derudover er Forbidden World kendt for sin besynderlige elektroniske musik, der faktisk ofte blev beskrevet som direkte ubehageligt.

Den oprindelige udgave, der havde titlen Mutant, blev aldrig frigivet, muligvis fordi plakaten støttede sig lige lovligt meget op ad Alien filmen. I stedet valgte man at benytte en kopi af Galaxy of Terror’s plakat – muligvis et udkast der var blevet i overskud.

Filmen indeholder et væld af bloddryppende scener, hvor Mutant/Subject 20 opløser sine ofre med syreholdigt spyt, hvorefter den sutter dem op fra gulvet. Naturligvis er der også en fuldstændig unødvendig brusebadsscene med filmens 2 heltinder – det lokker jo altid lidt publikum til.

Nyd den Tyske trailer, den giver lige en ekstra dimension…

screenshot_029

screenshot_030

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet, Retro | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *