Gamle nyheder fra The Ministry of Truth

For nøjagtigt 26 år siden begyndte computerbutikkerne at lange en helt ny type hjemmecomputer over disken. Det var den første succesfulde computer med en grafisk brugergrænseflade der kontrolleredes med et pegeredskab kaldet en mus (Xerox Star 8010 fra 1981 var den første usuccesfulde). Firmaet bag computeren havde på forhånd skabt stor opmærksomhed om produktet, med en 60 sekunder lang reklame instrueret af den britiske instruktør Ridley Scott- pris $1,5 millioner.

Reklamefilmen, der hed ”1984”, havde premiere under Super Bowl 22. Januar 1984 og er gået over i både reklame- og computerhistorie som et mesterværk. Computeren bag reklamen er for længst gået til de evige IT marker, men den nåede dog at rykke ved den gængse opfattelse af en personlig computer – Der var naturligvis den berømmelige Apple Macintosh.

Der var tale om sindsoprivende 7.83 MHz, samt 128 kb hukommelse (der dog kunne udvides til 512 kb). Det hele var indbygget i en smart 9 tommers sort/hvid skærm og kostede $2495 – et betragteligt beløb, eftersom man faktisk kunne få temmelig brugbare systemer for halvdelen.

Apple Macintosh er stamfaderen til samtlige IMac computere på markedet i dag – åndeligt om ikke andet.

mac01

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Historie, IT Teknologi | Tagged as: , , , , , | 2 Comments

2 Responses to Gamle nyheder fra The Ministry of Truth

 1. jesper Vad says:

  Det er stadig en fed reklame film efter 26 år – ganske godt gået.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Jesper,
  Underligt, jeg skulle pludselig godkende din comment, selvom jeg har godkendt MANGE af dine comments i tidens løb…
  Anyway: Den reklame sælger stadig maskiner…

  admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *