Simpsons forunderlige verden

Tegnefilmserien The Simpsons har efterhånden 22 år på bagen, siden den havde premiere på The Tracy Ullman Show i april 1987. Det er blevet til 444 afsnit og sæson 22 er netop startet her sidst i september 2009.

Serien har blandt andet vundet 25 Primetime Emmy Awards, 26 Annie Awards og en Peabody Award, hvilket er yderst udsædvanligt for en tegnefilm. Udover Tv-serien kan man finde den dysfunktionelle familie i The Simpsons Movie. En biograffilm der havde premiere i 2007 og indtjente 527 millioner dollars.

Sådan en langvarig succes kommer ikke uden tilpasninger og seriens bagmænd har været særdeles godt til at udvikle den med tiden. Herunder illustreres hovedpersonernes visuelle og karaktermæssige evolution. Hvis man har fulgt serien siden start, så han man nok dårligt lagt mærke til forandringerne, ligesom man ikke ser sin potteplante vokse.

Homer Simpsons berømte udtryk: D’oh! Er i øvrigt blevet optaget i det engelske leksikon, så man må sige det er en serie der har bidt sig fast i kulturen.

sim01

sim02

sim03

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Simpsons forunderlige verden , 5.5 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *