Location, location, location!

New York Times har publiceret et interaktivt kort, hvor man kan se drabsstatistikker fra perioden 2003-2009. I alt er der begået 3488 mord, hvilket giver et gennemsnit på 540 mord om året. Det er måske lidt morbidt, men om ikke andet så praktisk, hvis man skal til at købe hus, eller lejlighed, i The Big Apple.

Det er interessant at se, at der faktisk kun er begået et mord i Central Park, der jo gennem Hollywood film har fået et lidt andet ry. Størstedelen af mordene, med hele 64 %, er begået i Brooklyn og The Bronx. Selvom The Bronx ligger på førstepladsen med 10,2 mord for hver 100.000 indbyggere. Staten Island er nok stedet at bo, hvis man søger fredelige naboer.

På det faktiske kort, der kan findes her, er det muligt at klikke på de individuelle mord og se forskellige detaljer, så som navn på den myrdede (på nogle sager) og motivet for forbrydelsen. Desuden kan man zoome helt ind på adressen. En temmelig morbid internetbeskæftigelse, men ikke desto mindre ganske fascinerende.

ny02

ny01

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Mini Facts | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *