Forward to the future!

Sidst i 50’erne gik det så godt i Amerika, at 30’ernes depression var en tåget begivenhed fra før krigen og fremtiden blev anset for ubegrænset i alle retninger.

Frugterne af de teknologiske og industrielle fremskridt anden verdenskrig havde skabt, var i løbet af 50’erne sivet ned gennem det Amerikanske samfund og forbrugsgoder Europæerne stadig kun drømte om, var allemandseje i de velhavende stater.

Selvom staterne havde udkæmpet endnu en lang og dyr krig i Korea, havde gennemlevet en sand heksejagt på kommunister og ”pinkoes” og generelt levede i frygt for Sovjetunionen, så var 50’erne i næsten alle henseender Amerikas absolutte storhedstid. De var foran på alle punkter!

At nationen var på grænsen til rummet, kunne mærkes i alle dele af samfundet – fra sodavandsis til privatbiler. Atomet var spaltet godt 15 i forvejen og dets hæslige kræfter blev anset som en form for underholdning – man tog skam på ferie til Navada for at se prøvesprængninger.

Det var også i 50’erne kernefamilien virkelig kom frem i søgelyset. Huset, der før havde været en funktionel beboelsesform, var nu hjertet i den Amerikanske familie. Det indeholdt far, mor og børn, plus det overvældende udbud af tekniske hjælpemidler, som ingen Amerikansk familie med selvrespekt kunne være foruden.

Mor var stadig ikke på arbejdsmarkedet, så marketingsafdelingerne bombarderede kvinderne fra alle retninger – de kom endda helt ind i hjemmet og præsenterede deres vare ved homeparties. Far arbejdede naturligvis, men ikke så meget som før i tiden. Derfor gav den nye husbond gerne en håndsrækning med hjemmearbejdet – omend det ofte syntes lidt i spøg.

Man afventede den fantastiske fremtid med ukuelig optimisme

f11

Pludselig var det 1960 – selvom bilen er en 1957 Plymouth. Firmaet mente, at med alle de forbedringer og fremskridt modellen bød på, så måtte den simpelthen springe et par årgange over

ad-for-1957-plymouth

Indtil den personlige rumraket kom på markedet, så kunne man fordrive tiden i sin selvstyrende bil – så var der jo god tid til børnene

car

TV køkkenet fra Kitchenmaid kunne det hele

kitchen

Farmand hjælper gerne til – hvis det altså er en Dishmaster

kitchen02

Mini-teknologien var ankommet og den var også for kvinder!

sony

Børnene skulle også lære om fremtidens herligheder

astro

They hunt uranium with Olin batteries – NO JOKE!

batt

Ok, det her virker vist lidt for vildt!

job

Computerteknologien ville løfte fremtiden

univac

Farve-TV-telefon i ethvert køkken

videophonecopy

Fremtidens drømmehjem

hjem

Fremtidens have

have

Fremtidens transport

transport

Fremtidens musik

music

Postkort fra Vegas – the food is crap, but the radiation is brilliant!

vegas

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Retro | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *