Får piben en anden lyd?

Selvom agurketiden burde være vel overstået, så er det alligevel lykkedes nationens dagspresse at finde noget, der nok kan fremprovokerer et par sure opstød over frokostbordet: EU vil nemlig forbyde vores elskede lakridspibe.

Facebook, Twitter, og hvad det nu ellers hedder alt samme, svirre med retfærdig harme fra lakridspibens mange støtter. Man mener nemlig, at politikkerne i Bruxelles er gået langt over stregen; dette til trods for, at direktivoplægget overhovedet ikke har noget med slik at gøre. Det er nemlig et forslag om at stoppe salget af tobaksvare med sliksmag – ikke slik, eller andet, der ligner tobaksvare (jeg bør måske nu oplyse at lakridspiber ikke indeholder tobak).

Nå, men så er det er jo et passende tidspunkt at belyse den lille sorte pibe med historiens blændende projektør. Lakridspiben indvandrede fra Finland, hvor de blev fremstillet af Heikki Huhtamäki. De kom til Danmark omkring 1930 og blev vældig populære. Vi anser dem som noget meget Dansk, men de sælges faktisk mange steder i verden. De smager godt og vil være på markedet så længe folk gider købe dem. Så er den pot vist ude.

Man bør forresten heller ikke give sine børn Poletter, da de opfordre til sporgvognskørsel.

Husk der skal være 'ild' i en rigtig lakridspibe

Husk der skal være ‘ild’ i en rigtig lakridspibe

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (2 votes cast)
Får piben en anden lyd?, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | 2 Comments

2 Responses to Får piben en anden lyd?

 1. Claus Philipsen says:

  Dejligt redaktørerne har udvalgt ny artikel til Vores ynglingsblog – og så endda en aktuel nutidig sprængfyldt mediesag.

  Tusind Tak

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Tak for besøget Claus,

  Jeg forsøger at genstarte i det små. Håber på lidt skrive-tid i september.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *