Searching for the Wrong-Eyed Jesus

Det er ikke altid lige nemt, at restaurerer gamle malerier, men som udgangspunkt må man formode, at det resulterende maleri bør være betydeligt bedre end det originale maleri. Helt sådan gik det ikke, da 80årige Cecilia Giménez kastede sig over en freske i en kirke nær Zaragoza i Spanien. Det oprindelige freske var udført af kunstneren Elías García Martínez omkring sidste århundredeskifte og forestillede en lidt trist Jesus kronet med torne. Det var et forholdsvis jævnt kirkemaleri indenfor lidelsescyklussen af typen der kaldes Ecce Homo (det Kan oversættes med ’Se, her er manden’).

Fresken var dog blevet lidt kedelig, så Cecilia hev farveblyanterne frem og kastede sig over opgaven. Desværre fulgte evnerne ikke med hjertet og den stakkels Jesus endte med et noget dement udtryk i ansigtet. Faktisk lykkedes det Cecilia, at lave tusinde års kristen kunsthistorie om til en forrykt parodi. Den lidende Jesus kom til at henstå som en skvattet halvabe iført en tunika med dårlig pasform, hvilket fik en spydig kommentator til at omdøbe fresken Ecce Mono (Se, her er aben).

Menigheden i den lille kirke var slemt skuffede, men tog begivenheden med ophøjet ro. Helt skævt gik det først, da en besøgende offentliggjorde ’før og efter’ billeder på internetforummet Reddit. I løbet af ganske få timer opstod et nyt internetfænomen: Kartoffel–Jesus. I løbet af de næste par dage dukkede Kartoffel –Jesus op i forskellige udformninger og forskellige situationer. Til trods for den uheldige restaurering, så er fresken mere populær end nogensinde. Faktisk valfarter folk til kirken, for ved selvsyn at nyde synet af Kartoffel–Jesus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
Searching for the Wrong-Eyed Jesus, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | 1 Comment

One Response to Searching for the Wrong-Eyed Jesus

  1. sron says:

    Long time no see!
    men du mr-steampunk er stadig første hit når jeg trygger “s” i adressefeltet. Hvor bliver artiklerne af? trygget gået af kedlerne ? 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *