Farvel til det Vestafrikanske Sorte Næsehorn

Der er kedelige nyheder fra dyreriget i dag. IUCN (International Union for Conservation of Nature and Natural Resources) har netop erklæret det Vestafrikanske Sorte Næsehorn for uddødt. Efter 20-30 års indsats har fredningsfolk tabt kampen for at redde den sjældne underart af sorte næsehorn, der historisk levede på den vestafrikanske savanne: Diceros bicornis longipes.

Denne underart af næsehorn var engang udbredt i over hele den vestafrikanske savanne, men krybskytteri har siden 1940erne gjort et eskalerende indhug i bestanden. Siden 1980 fandtes Diceros bicornis longipes kun idet nordlige Cameroun og i 2000 fandt en optælling kun 10 individer. En fejlslået indsats mod krybskytteri var årsag til yderligere nedgang i bestanden. I 2006 lykkedes det ikke, at finde en eneste Diceros bicornis longipes og efter yderligere 5 års eftersøgning er det vestafrikanske sorte næsehorn nu erklæret fuldstændig uddødt.

Sorte næsehorn som art er erklæret uddød i naturen. Det findes nu kun i naturreservater langs dets oprindelige leveområde og den samlede bestand anslås til færre end 4300. Ingen Diceros bicornis longipes har overlevet i fangenskab.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Nyheder | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *