Smoke ’em if you got ’em

Siden Columbus i 1493 havde en stang toldfrie smøger med hjem fra Amerika, har tobakken været en fast del af Europæisk kultur. Det er ikke mange år siden, at cigaretter var synonym med voksenlivet og drenge kategorisk fik et cigaretetui plus en lighter i konfirmationsgave.

Det var naturligvis lang tid før velmenende politikere besluttede at regulerer vores røgvaner med forskellige tiltag, der selvfølgelig ikke involverede noget der virkelig nedsatte forbruget på landsplan – man skal jo tænke på skatter og afgifter.

Heldigvis kan vi tænke tilbage på de herlige tider, hvor tobaksrøgen drev gennem hospitalernes ventesale og skolebørn stadig kunne nyde osen fra læreværelset – de lidt større skolebørn kunne ryge i gården. Som det tydeligt fremgår af nedenstående samling, så var tobaksrøg faktisk heller ikke farlig dengang. Faktisk blev det kraftigt anbefalet af læger og store dele af videnskaben – for slet ikke at tale om kendisserne, der også dengang havde mere publikum end eksperterne.

Tobaksrøg; en del af en sund diæt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Smoke 'em if you got 'em, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *