En tur på værtshus med Syd Mead

Steampunk.dk har før hyldet den geniale amerikanske designer og futurist Syd Mead. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at bloggens admin (nemlig mig) har et temmelig svagt punkt for Meads helt specielle farvemættede populuxe stil – og i særdeleshed for hans arbejde med filmen Blade Runner.

Mead der rundede 77 i sommer, har heldigvis ikke pakket blyanterne ned endnu. Sidst i november udkommer bogen Security II, der viser Syds visuelle fremtidsfantasier fra de forløbende 9 år (siden den forrige bog Security). Jeg har desværre ikke set bogen endnu, men den står øverst på julegavelisten. Man kan ærgre sig lidt over, at Mead ikke har designet sættet til den nye Tron Legacy film (præmiere i december 2010), men til gengæld er der andre, mere spældende, ting at glæde sig over.

Luksushotellet Eventi i New York har nemlig for nylig åbnet et åndehul for tørstige science fiction fans: Bar Basque – designet af selveste Syd Mead. Den stilfulde restaurant og cocktailbar, der svagt minder om cafeteriet i en gigantisk rødt rumskib, tilbyder lette spanske retter og dertilhørende vine etc. Klientellet er et hak op ad rangstigen fra Blade Runners snuskede ”Taffey’s Snake Pit Bar”, men det er garanteret en oplevelse at nyde et glas Smirnoff du Czar (som Deckard køber en flaske af, efter at have pensioneret Zhora. Desværre blev den taget af markedet i 1982 – wow nørd-alert!).

Jeg ved i hvert tilfælde, hvor jeg skal have en drink, næste gang jeg er i New York.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , , , | 2 Comments

2 Responses to En tur på værtshus med Syd Mead

 1. Carsten says:

  Tjaa, Arthur Clarke og Stanley Kubrick har ikke levet forgæves! (2001 a space odessey)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hej Carsten,

  Ja, baren har bestemt noget ”2001: A Space Odyssey” over sig, men det er nok fordi sen-60erne og de tidlige 70ere var minimalismen og funktionalismens guldalder (en kombination der egentlig passer ganske godt på Meads futuristiske popoluxe). Herhjemme var vi foran indenfor denne stilart, der derfor kaldes Danish Modern. Faktisk valgte Kubrick en del møbler af den danske designer Arne Jacobsen.

  Jeg tror nu ikke man skal give Arthur C Clarke for meget for meget af æren. 2001 skyldes udelukkende Kubricks visuelle geni – Clarke, der skrev manuskriptet sammen med Kubrick, var bare en gammel forfatter, der troede han havde opfundet satellitten.

  Admin

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *