Undskyld, men der er hul i jeres klippe

Her er et af naturens helt specielle konstruktioner: Tianmen-grotten, eller Tianmen Dong, som det hedder på kinesisk. Det er et 131,5. højt og 57m bredt hul i Tianmenbjerget i Hunan provinsen. Åbningen er skabt af usædvanlige eroderingsforhold, der i år 263 endte med, at bjerget åbnede som en dør. Den besynderlige åbning tiltrak hobevis af buddhistmunke og der opstod hurtigt et tempel for foden af bjerget. I nyere tid er det mest turister der flokkes til Tianmen Dong.

Der går rygter om at opvisningsholdet Russian Kinghts fra det Russiske flyvevåben fløj gennem åbningen i deres Sukhoi Su-27 ved en opvisning i 2006, men det er altså udelukkende rygter. Russian Knights fløj ganske rigtigt omkring Tianmenbjerget og passerede hullet, men de fløj altså ikke igennem.

Derimod fløj den ungarske kuntflyver Peter Besenyei gennem Tianmen Dong i 1999, for at blive optaget i Guinness Book of Records. 57m er også en del bredere end de fleste landingsbaner, så enhver pilot burde snildt komme igennem med vingerne i behold. Peter valgte derfor både at flyve på hovedet igennem og i forskellige former for formation. Herunder er en lille video med forskellige gennemflyvninger.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Undskyld, men der er hul i jeres klippe, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!
Posted in Blandet | Tagged as: , , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *