Så går vi gennem strædet drenge!

USS Independence (LCS-2), fremstillet af General Dynamics, er den første af en ny amerikansk type flådefartøjer, der er beregnet til at arbejde fleksibelt og skjult tæt under kysten: Littoral Combat Ships (LCS).

De er relativt små, lynhurtige og benytter sig af stealth-teknologi, hvilket gør dem svære at se med radar og andre elektroniske opklaringsmetoder. USS Independence, der indgik i tjeneste 16/2 2010, er en prototype der ligger i konkurrence med USS Freedom klassen fra Lockheed Martin om en større kontrakt på mindst 15 skibe til US Navy.

Skibets trimaran-skrog skulle give en hastighed på op mod 81km/t og en rækkevidde på 8000km. Den er næsten 130m lang, så efter danske forhold, er der tale om en seriøst stor skude – for amerikanske kampskibe er det en pram.

De kan til nød sammenlignes med en destroyer, men en del af destroyerens karakteristiske kampstyrke, er ofret til fordel for hastighed og opgave-fleksibilitet. Blandt andet er de både i stand til helikopteroperationer og kan anvendes som fragtskibe når det kræves. De er altså fleksible nok, til at medvirke i den såkaldte asymmetriske krigsførelse.

Bevæbningen vælges efter opgavens art, men som standard medfører klassen en BAE Systems Mk 110 57mm kanon, 4 kaliber .50 maskingeværer og en, eller flere, Evolved SeaRAM missilinstallationer med hver 11 missiler. Derudover medføres 2 MH-60R/S Seahawk helikoptere med varierende bevæbning, samt en ubemandet MQ-8 Fire Scout helikopter til efterretning og overvågning.

Som sædvanligt med statsprojekter løb USS Independence mere end 100% over budgettet og den smarte nye skude kom med et prisskilt på $704 millioner.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Så går vi gennem strædet drenge!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Be Sociable, Share!
Posted in militær | Tagged as: , , , | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *